przerwa obiadowa krakow - Pomidor obiady krakow i obiady dla firm krakow i przerwy kawowe krakow i kanapki krakow

Idź do spisu treści

Menu główne:

 

-PRZERWY LUNCHOWE-

Z ogromną przyjemnością zorganizujemy dla Państwa przerwy lunchowe na różne imprezy, począwszy od szkoleń czy spotkań biznesowych po konferencje.Przerwa obiadowa obejmuje  zupę i danie gorące do wyboru z kilku propozycji, deser w formie ciast lub owoców , napoje ciepłe i zimne.Zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszymi propozycjami lunchowymi.Przypominamy że istnieje możliwość indywidualnego ułożenia menu zgodnie z Państwa oczekiwaniami.

              -Propozycja Lunchowa-

             Zupy:

- Rosół z kluseczkami
- Żurek staropolski
- Cebulowa
- Królewska
- Kapuśniaczek
- Barszczyk czerwony

         Kremy:

- z zielonego groszku
- z cukinii
- z kalafiora
- z pomidorków
- z brokułów
- z borowików

                      Dania mięsne:

- Pieczeń z indyka faszerowana pieczarkami podawana  na sosie jarzynowym
- Filet z kurczaka z kaparami w sosie paprykowo serowym
- Pierś z kurczaka nadziewana rucolą i suszonymi pomidoram w sosie winno-maślanym
- Roladki z kurczka w sosie grzybowym
- Warkocz polędwicy wieprzowej w otoczeniu leśnych grzybów
- Roladki schabowa z boczkiem w sosie z zielonego pieprzu i brandy
- Żeberka z pieca w balsamiczno-miodowej powłoce

                    Dania mięsne tradycyjne:

- Kotlet schabowy
- Panierowany filet z kuczaka
- Kotlet mielony

- De Volaile
- Kurczak pieczony ze złocistą skórką
- Polędwiczka wieprzowa w sosie kremowo-kurkowym
- Pieczeń z indyka w sosie własnym

                    Dania rybne:

- Stek z łososia z grila
- Łosoś z pieca w cytrynowo - ziołwej poświacie
- Sola w musie szpinakowo - kremowym

- Dorsz w pomidorach z kaparami i gruszką
- Kurczak pieczony ze złocistą skórką
- Pstrąg faszerowany szpinakiem i ricottą
- Mirunia w sosie winno-ziołowym


                           Dodatki:

- Ziemniaki: opiekane z rozmarynem, puree, z wody
- Ryż: biały, z kurkumą , z warzywami
- Kasza jęczmienna , kus kus
- Frytki
- Dufinki
- Gruszka
ryżowo-serowa

                      
                      
                         Dodatki warzywne:

- Szpinak na maśle
- Bukiet warzyw,  Warzywa grilowane
- Marchewka karmelizowana
- Buraczki na ciepło
- Kapusta zasmarzana
- Mix zielonych sałat , mix surówek

                   Pasty:

- Spaghetti Bolognese
- Spaghetti z pesto bazyliowym i parmezanem
-
Penne z kurczakiem , bakłażanem, cukinią i papryką w sosie kremowym
- Penne z szynką w sosie z czterech serów
- Tagiatelle z pikantnym salami i szpinakiem w sosie kremowym
- Fusilli z kurczakiem, oliwkami i warzywami w sosie kremowym

                    Dania wegetariańskie:

- Lasagne szpinakowa
- Lasagne warzywna (bakłażan , cukinia, papryka, pieczarki, brokuł)
- Risotto z borowikami
- Risotto warzywno pomidorowe
- Risoto quatro formaggi
- Kotleciki szpinakowe
- Kotlety paprykowo-serowe zpieczarkami
- Naleśniki po floriańsku

 

Pomidor Catering

Tel. 12 341 54 96 Tel. Kom. 661 626 343

E-mail: pomidor.catering@hotmail.com

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego